Aberlour a'bunadh Geschenkbox

€ 79,50

Direct leverbaar !

Ken jij een échte whisky liefhebber die je graag zou willen verassen? Of ben je zelf een whisky liefhebber? Dan verdien je zelf natuurlijk ook een cadeau! De Aberlour A'bunadh geschenkbox is perfect om iemand cadeau te doen. De geschenkbox alleen al is een pracht exemplaar, maar wacht maar totdat je deze box opent. Je gelooft je ogen niet als je de prachtige fles van 70cl en de 2 exclusieve bijbehorende glazen ziet. Uiteraard zijn deze glazen gegraveerd. Als je denkt alles gehad te hebben, dan heb je het volledig mis. De smaak van deze whisky is pas het echte geschenk! 

De sinaasappels, zwarte bessen gedroogd fruit in combinatie met gember en donkere chocolade, worden verrijkt door de sherry en eiken. Dit zorgt voor het ontstaan van een stevige, romige body met als finishing touch de smaak van robuuste en intense bitterzoete noten van exotische kruiden. 

Leuk om te weten...
A'bunadh betekent in het Keltisch: terug naar de oorsprong.

Geschiedenis:

Aberlour
 is een distilleerderij die gelegen is aan de Burn of Aberlout en ligt ten zuidwesten van Charlestown of Aberlour. Aberlour is een Gaelic woord en betekent “monding van de stroom”. De distilleerderij werd opgezet in 1826 door James Gordon en verkocht aan James Fleming in 1879. James Flemming verplaatste Aberlour naar de plek waar de distilleerderij op dit moment nog steeds te vinden is, aan de Burn of Aberlour. Deze plek bevindt zich pal naast de twee bestaande watermolens en een graan en zaagmolen. Aberlour is een mooie, oude plaats. Lange geleden leefden er een druïde gemeenschap in de vallei, voor deze gemeenschap waren water en eiken erg belangrijk. De eik word altijd weergegeven op het etiket van de whisky’s.  De meeste Aberlour Single malt whisky zijn dubbel gevat. De geest van deze whisky’s wordt afzonderlijk gerijpt in de beste kwaliteit ex-sherry en ex-bourbon vaten. Door het ingewikkelde proces van de dubbele vatting ontstaat en een Single Malt die word beloond met een overheerlijke complexiteit en een geweldig karakter. Aberlour gebruikt tijdens de rijping zuiver bronwater, wat afkomstig is uit de ondergrondse bronnen.

Meer informatie
Merk Aberlour
Inhoud 70 cl
Leeftijd Niet Vermeld
Land Schotland
Gewicht 1.9000
Alcholpercentage 60
Toebehoren Cadeau
Streek Speyside
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aberlour a'bunadh Geschenkbox
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.