Aberfeldy 18 Years

€ 64,50

Direct leverbaar !

De Aberfeldy 18 Year is een whisky die u zeker niet zal teleurstellen. Zijn diepe, koperen kleur, maakt hem een lust voor het oog. Deze prachtige whisky is 18 jaar lang gerijpt op Amerikaanse vaten, waardoor de geur van honing, vanille en caramel zeker niet ontbreken. Deze aroma's zult u, behalve in de geur, ook terug vinden in de smaak, die vergezeld worden door de tonen van limoen en bijenwas. 

Deze 18 jarige single malt is een whisky die iedere échte whisky liefhebber zeker in bezit wil hebben en is dan ook een "one of a kind".

Geschiedenis:

De distilleerderij Aberfeldy (Betekenis: ‘’ Uit de mond van de Poldi Burns’’) is eigendom van de gebroeders Dewar. Aberfeldy ligt ten noordoosten van de plaats met de zelfde naam als de distilleerderij in de zuidelijke highlands. De rivier de Tay stroomt langs de distilleerderij. De broers Dewar begonnen in 1896 met het bouwen van de benodigde gebouwen en in 1898 werd de distilleerderij geopend. John’s zoon Tommy die reeds in 1885 in de zaak kwam, was het zakelijke brein van het bedrijf. Door zijn wereldreizen en contacten die daaruit voortvloeiden, werd Dewar’s de beste verkochte blend whisky in de Verenigde Staten en de vijfde best verkochte over de hele wereld.

Het bedrijf is al een aantal malen gesloten geweest door het gebrek aan gerst. De eerste keer was in het jaar 1917 toen de eerste wereld oorlog op gang kwam, de sluiting heeft twee jaar geduurd. In 1925 fuseerde het bedrijf met de grote whisky merken Buchanan’s en Johnnie walker onder de naam The Distillers Company.  De tweede sluiting van het bedrijf vond plaats in 1942, deze keer door het uitbreken van de tweede wereldoorlog, ook deze sluiting heeft twee jaar geduurd. In het jaar 1998 kreeg het bedrijf zijn originele naam weer terug John Dewar & Sons ltd.

 

Meer informatie
Locatie WH9
Merk Aberfeldy
Land Schotland
Leeftijd 18
Inhoud 100 cl
Gewicht 1.7000
Alcoholpercentage in % 40
Streek Highland
Type whisky Single Malt
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Aberfeldy 18 Years
Uw waardering
Copyright © 2017 Drankgigant.nl

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze site te bezoeken.